Afgelast – Voorjaarsconcerten

Zomerconcerten
30/06/2018

Over Liefde en Dood

NIEUWS 12-5-20: Ook de concerten in juni zijn afgelast ivm Covid-19. Wij hopen u volgend seizoen weer te mogen begroeten op onze volgende concerten! Houd de site in de gaten voor nieuwe data. NIEUWS

NIEUWS 12-3-20: De concerten in maart zijn afgelast ivm Covid-19. Wij hopen u in juni alsnog te mogen begroeten op de overige concerten! NIEUWS
In maart én juni spelen wij weer een prachtig nieuw programma, met medewerking van harpiste Manja Smits en actrice Marijke Beversluis. Het thema is Liefde en Dood, aan de hand van twee grote kunstwerken uit de negentiende eeuw. Edgar Allan Poe schreef in 1842 de vertelling ‘Het Masker van de Rode Dood’. Hij inspireerde niet alleen meerdere filmmakers met zijn verhaal, maar ook componist André Caplet, die het bloedstollende verhaal in 1922 toonzette voor strijkkwartet en harp. In dit programma een versie voor fluitoctet, harp én verteller!
Fauré liet zich op zijn beurt in 1898 inspireren tot een muzikale toonzetting van het toneelstuk Pelléas et Mélissande uit 1893. Ook in dit verhaal zijn dood en leven volop aanwezig en worden zij als altijd aangejaagd door lust, liefde en jaloezie. Een tot nadenken stemmend programma.
Zie de speellijst voor de concertdata en locaties.

Ook alvast noteren:

Franse Romantiek met violoncello in de Azijnfabriek in Den Bosch

Op zaterdag 13 juni spelen we van 12.30-14.00 met topcellist Joachim Eijlander in Den Bosch. We herhalen daar het ongeëvenaarde programma rond Debussy en Fauré. Vier prachtige, bekende stukken van Debussy en Fauré, in nieuwe bewerkingen voor het octet, zoals de Petitie Suite en de Dolly suite, maar ook de Elegie voor cello en octet. Daarnaast een geweldig nieuw stuk voor die bezetting van Dominy Clements, The Hammer Crack’d: cello en fluiten gaan een schitterende dialoog aan, waarin ze beurtelings met elkaar versmelten of elkaar juist brutaal overtreffen. Een bijzondere samenwerking met een bijzondere cellist!

Comments are closed.