parallax background

Nieuws

 

Desires and Adorations

3 concerten in april 2024

Een gloednieuwe dosis van zacht-verende ritmes en lumineuse harmonieën.
Fluittoctet BlowUp! speelt o.a. werken van Mozart en Bach en wordt versterkt door een aantal gastmusici met o.a. pianist/organist Wim Voogd voor deze wereldpremière van ‘Desires and Adorations’.

Meer informatie

Blues for the News

3 concerten in april 2023

Van smeltend impressionisme tot een spannende wereldpremière met een vleugje popmuziek.
BlowUp! speelt werken van o.a. Clements, Debussy, Grieg, Malipiero en de Séverac. 

Met gastspelers Jeannette Landre en Kees van der Heijdt

 

Franse romantiek en swingend Parijs

Juni 2022, 4 concerten met gastspeler Frieda Jacobowitz

Romantiek en swingend stadsgedruis is de basis van het programma en Parijs het uitgangspunt. Alle componisten op het programma (op één na) leefden rond 1900, woonden in Parijs of bezochten deze stad, kenden en/of bewonderden elkaar.

De twee pijlers in dit programma zijn de romantische toneelmuziek Pelléas en Mélisande van Gabriel Fauré (het sprookjesachtige verhaal wordt tussen de muziekdelen vertelt) en het swingende An American in Paris van George Gershwin die zijn wandelingen door Parijs met muziek illustreerde. Voor, tussen en na deze stukken klinken ook een Koraal op de naam van Fauré (een ode van Charles Koechlin aan zijn leermeester), het heupwiegende Bamboe Split van componist en octetlid Dominy Clements, en de sensuele tangomuziek Oblivion van Astor Piazzola.

 

 

Juni concerten afgelast, Duo Sancan als alternatief in Den Bosch

12-5-2020

Azijnfabriek Den Bosch en Over Liefde en Dood
Helaas zijn ivm Covid-19 ook de concerten op 13, 27 en 28 juni 2020 afgelast.

 

Op het kleine podium van de Azijnfabriek passen geen negen, maar wel twee musici, dus als alternatief spelen BlowUp! fluitist Joan Handels en pianist Toine Martens daar op 13 juni een recital met prachtige toppers uit de fluitliteratuur.

 

Tot ziens op het volgende concert!

 


Voorjaarsconcerten deels afgelast

12-3-2020

Over Liefde en Dood
Helaas zijn ivm Covid-19 ook de concerten op 13, 27 en 28 juni 2020 afgelast.

Wij hopen u weer te mogen begroeten in het nieuwe seizoen!

Voorjaarsconcerten

1-2-2020

Over Liefde en Dood
In maart én juni spelen wij weer een prachtig nieuw programma, met medewerking van harpiste Manja Smits en actrice Marijke Beversluis. Het thema is Liefde en Dood, aan de hand van twee grote kunstwerken uit de negentiende eeuw. Edgar Allan Poe schreef in 1842 de vertelling ‘Het Masker van de Rode Dood’. Hij inspireerde niet alleen meerdere filmmakers met zijn verhaal, maar ook componist André Caplet, die het bloedstollende verhaal in 1922 toonzette voor strijkkwartet en harp. In dit programma een versie voor fluitoctet, harp én verteller!
Fauré liet zich op zijn beurt in 1898 inspireren tot een muzikale toonzetting van het toneelstuk Pelléas et Mélissande uit 1893. Ook in dit verhaal zijn dood en leven volop aanwezig en worden zij als altijd aangejaagd door lust, liefde en jaloezie. Een tot nadenken stemmend programma.

Zie de speellijst voor de concertdata en locaties.

Ook alvast noteren:
Franse Romantiek met violoncello in de Azijnfabriek in Den Bosch
Op zaterdag 13 juni spelen we van 12.30-14.00 met topcellist Joachim Eijlander in Den Bosch. We herhalen daar het ongeëvenaarde programma rondom Debussy en Fauré. Vier prachtige, bekende stukken van Debussy en Fauré, in nieuwe bewerkingen voor het octet, zoals de Petitie Suite en de Dolly Suite, maar ook de Elegie voor cello en octet. Daarnaast een geweldig nieuw stuk voor die bezetting van Dominy Clements, The Hammer Crack’d: cello en fluiten gaan een schitterende dialoog aan, waarin ze beurtelings met elkaar versmelten of elkaar juist brutaal overtreffen. Een bijzondere samenwerking met een bijzondere cellist!

Graag tot ziens op één van de concerten!

Sprookjes en andere verhalen

10-5-2019

Blow Up! speelt in juni weer een serie zomerconcerten met gastspeler Joachim Eijlander op cello en Marijke Bersluis als verteller. Op het programma een divers palet, met stukken van Gershwin - An American in Paris en Prelude, Ravel - Ma mère L'Oye, Clements - Circuit Rider (première) en Fauré - Pavane

Wo. 19 juni, aanvang 20.15 uur: Concertserie Rogkerkje, Rogstr. 9, Scheveningen. Alleen via reservering bij hans1goossens@gmail.com.
Za. 22 juni, aanvang 20.15: Nieuwe Muziekschool Alphen, Burgemeester Visserpark 30. Alphen a/d Rijn. Kaarten (12.50/10/5) alleen aan de zaal, reserveren niet nodig, iedereen welkom

Van harte welkom!

Dordt in Cello

25-2-2019

Blow Up! is uitgenodigd op het Cellofestival Dordrecht! Uiteraard om onze topcellist en solist Joachim Eijlander te begeleiden. Op het programma vier stukken met cello en twee voor alleen octet, alles van Debussy, Fauré, en Clements.

Zaterdag 1 juni, aanvang 16.30 uur: Remonstrantse Kerk, Cornelis de Wittstraat 28, Dordrecht

Van harte welkom!

Benefietconcert

11-11-2018

Zaterdag 8 december 2018 – Benefietmiddag Oude Kerk Voorburg

Pop-up Expositie 13.00-17.00 door kunstenaars uit Leidschendam-Voorburg e.o.
Concert 15.30-16.30 door Joachim Eijlander, cello & Fluitoctet Blow Up! * Werken van Fauré, Debussy en Clements

Oude Kerk Voorburg, Herenstraat 77, Voorburg.
Toegang gratis.

Zomerconcerten

1-2-2018

Blow Up! speelt in juni/juli een serie van drie zomerconcerten met gastspeler Joachim Eijlander als cellosolist. Op het programma deze keer stukken van Debussy en Fauré, in nieuwe bewerkingen voor het octet, zoals de Petitie Suite en de Dolly suite, maar ook de Elegie voor cello en octet en een nieuw stuk voor die bezetting van Dominy Clements!

Di. 26 juni, aanvang 20.15 uur: Concertserie Rogkerkje, Rogstr. 9, Scheveningen. Alleen via reservering bij hans1goossens@gmail.com.
Za. 30 juni, aanvang 20.15: Dorpskerk, Durgerdammerdijk 76, Durgerdam. Kaarten (12.50/10/5) alleen aan de zaal, reserveren niet nodig, iedereen welkom
Zo 1 juli 2018, aanvang 14.00 uur: Kapelconcerten: Kapel v d Begraafplaats St. Petrus Banden, Kerkhofln. 10, Den Haag. Toegang gratis, vol=vol.

Van harte welkom!

Stage-plek Fluitoctet Blow Up! / Internship Fluteoctet Blow Up!

14-2-2018

Fluitoctet Blow Up! heeft voor het komende programma een stage-plek!

- Ben je een professionele fluitist met veel speelervaring? (of hogere jaars Ba of Ma conservatoriumstudent?)
- Vind je het leuk om dit programma met ons mee te spelen?
- Speel je minstens fluit en altfluit (liefst ook basfluit) en heb je die ook in bezit?
- Repetities en concerten juni/juli in Den Haag/Alphen ad Rijn.
Interesse? Stuur ons voor 1 maart een mailtje via de contactpagina.


Professional Fluteoctet Blow Up! has an internship for their next program!

- Are you a professional flutist with a lot of playing-experience? (or advanced Ba or Ma conservatoire student?)
- Do you like to play with us for next program?
- Do you at least play flute and alto-flute (preferably also bassflute) and have these instruments?
- Rehearsals and concerts in Juni/July in Den Haag/Alphen ad Rijn.
Interested? Send us a mail via the contactpage before March 1.

Het professionele Fluitoctet BlowUp!, in 2006 opgericht, bestaat uit acht professionele (dwars)fluitisten en functioneert als een kamermuziekensemble zonder dirigent. De omvang is te vergelijken met dat van een strijkorkest: van piccolo, c-fluit, alt- en bas- tot en met contrabas- en subcontrabasfluit. De musici van BlowUp! bespelen ieder diverse instrumenten uit de dwarsfluitfamilie. Dit leidt tot zeer gevarieerde programma's, van speciaal voor het octet geschreven composities tot arrangementen vanaf de Renaissance tot 20e eeuwse muziek, allemaal gemaakt door leden van het octet.

Zomerconcerten

1-2-2018

Blow Up! speelt op 26 juni, Rogkerkje Scheveningen, 20.15, op 30 juni Dorpskerk Durgerdam, 20.15 en op 1 juli, Petrus Banden Kapel, Den Haag, 14.00, met gastspeler Joachim Eijlander als cellosolist. Het belooft weer een afwisselend en verrassend programma te worden met vele nieuwe werken. Meer nieuws volgt!

Reflectie in de bibliotheek

7-1-2018

Blow Up! speelt op 28 januari aanstaande van 14.00-15.00 in de centrale bibliotheek van Den Haag (Spuiplein). Op het programma werken van ondermeer Malipiero, Ravel en Bruch, met als rode draad ‘Reflectie’. Welkom aan eenieder! Toegang gratis.

Reflection / Vive la France!

21-6-2017

Reactie van een concertganger 21-6-2017
Tropical temperatures during our concert this week on 21-6-2017, 35 degrees in the hall! Even so, it was sold out. We received a fantastic thank you letter from a member of the audience.

Publieksreactie 21-6-2017

Vive la France!

29-5-2017

Blow Up! presenteert met trots haar nieuwste programma Vive la France! Voor de pauze begeven we ons in de verstilde, maar soms ook onstuimige impressionistische streken van Ravel (Miroirs) en Malipiero (Herfstpreludes), na de pauze gaan we een rusteloze nacht in met werk van Joost Kleppe (Symphony of a restless night) en krachtige stukken van onze eigen huiscomponisten Dominy Clements (Strijdliederen, Farewel to 2016) en Egbert Jan Louwerse (Bataclan), om tot slot al het geweld te stoppen met het vredesgebed Kol Nidrei van Max Bruch. Een intense avond waar je zeker bij moet zijn!

Rogstraatkerkje * Woensdag 21 juni 2017 * Aanvang 20.15 * Rogstraat 9 Scheveningen * Toegang vrij * vrijwillige bijdrage na afloop * Vooraf reserveren noodzakelijk * vol is vol…* foto: leo samama

BlowUp 2016 06 Flyer – klein

Midzomernachtdroom

27-2-2017

Na een geweldige serie concerten in februari met pianist Jeroen van Veen en illustrator Gerard de Bruyne richten wij ons vizier alweer op de zomer. De Midzomernacht om precies te zijn. Op 21 juni geven wij een concert in het Rogstraatkerkje in Scheveningen. Zoals het er nu naar uit ziet zullen wij dan Dromen & Draken van subcontrabasspeler en componist Dominy Clements ten gehore brengen met hopelijk opnieuw het prachtige muzikale lijnenspel van Gerard de Bruyne.

Verder octetpremières van de Miroirs van Ravel en de Preludi autunnali van diens tijdgenoot Malipiero. Impressionistische werken die zeer goed tot hun recht komen in de rijke kleurschakeringen die het octet tot zijn beschikking heeft.

Voor dit mooie programma zijn wij nog op zoek naar meer concertlocaties, om zoveel mogelijk mensen ervan te kunnen laten genieten. Houd de site in de gaten voor nieuwe data!

Update: om praktische redenen hebben wij het deel met Gerard de Bruyne nog even moeten uitstellen tot een later tijdstip. Wordt vervolgd...

Welkom op de vernieuwde site van fluitoctet BlowUp!!

31-12-2016

Wij wensen iedereen een mooi en muzikaal 2017.

In februari heten we je van harte welkom op een van onze concerten, in Haarlem, Den Bosch of Breda, zie de speellijst. In deze concerten zullen ook Jeroen van Veen en Gerard de Bruyne hun opwachting maken, in een daarvan zelfs tegelijkertijd! Gerard maakt hele mooie live illustraties bij Ravels Sprookjes van Moeder de Gans (in een bewerking van Danielle Klootwijk) en gaat dat nu ook doen bij de Schilderijententoonstelling van Moussorgsky (in een bewerking van Jeroen van Veen).

Daarnaast spelen de Vrienden van Matilda de komende tijd vele familievoorstellingen, zowel Matilda en Kleine Vis als de twee nieuwe voorstellingen Gedroomde Draken en De Fluitende Feestbeesten. Kijk op de speellijst voor meer informatie.